گالری ما

اطلاعات تماس

طراحی فضای سبز رشت

طراحی فضای سبز رشت ، طراحی محوطه، طراحی و اجرای لنداسکیپ آن چیزی است که ما در آن تحصیل کرده ایم و تخصص و مهارت داریم. ما زیباترین و منحصرترین محوطه ها و فضاهای سبز را بر اساس نیاز شما طراحی و اجرا می کنیم.

با تیمی کامل از مهندسین و کارشناسان ارشد معماری، لند اسکیپ، کشاورزی و باغبانی، برق و تاسیسات.

  • طراحی محوطه و فضای سبز (Landscape) با استفاده از نرم افزار های روز دنیا به صورت پلان راندو و سه بعدی.
  • طراحی و احداث انواع باغ و باغچه (باغ ژاپنی، باغ صخره ای، باغ آبی، باغ اروپایی، باغ ایرانی و مدرن و کلاسیک)
  • طراحی و احداث محوطه و فضای سبز (روف گاردن) بر روی پشت بام و تراس و پنت هاووس با بهره گیری از تکنولوژی و دانش روز دنیا.
  • طراحی و اجرای آبنما، استخر، برکه، آبشار های زیبا و رویایی.
  • طراحی و ساخت انواع سازه چوبی و فلزی (آلاچیق، پرگولا، سایه بان، پل، کلبه، رواق، داربست، نیمکت، فلاورباکس)
  • در این مکان چه فعالیتی انجام می گیرد؟

در گام نخست شاید انتخاب مجموعه ای حرفه ای و متخصص در ایجاد و طراحی فضای سبز کمی دلهره آور باشد; اما جای نگرانی نیست ما در تیم مجرب آرتیمان پارسین سعی کرده ایم تا با در اختیار گذاشتن اطلاعاتی مختصر و مفید در زمینه طراحی فضای سبز کمک شایانی در انتخاب و درک انتظاراتتان از هر آنچه که از فضای بیرونی محل زندگیتان می خواهید داشته باشیم.

طراحی فضای سبز رشت

نقش فضای سبز در ساختمان‌ها

میل و علاقه انسان به طبیعت و فضای سبز از سالیان بسیار کهن نشات می‌گیرد. درگذشته‌های دور انسان کاملا به طبیعت وابسته بوده و به‌نوعی به یکدیگر متصل بودند، اما طی دهه‌های اخیر با پیشرفت علم و تکنولوژی و گسترش زندگی شهرنشینی، کانون اصلی و مرکز فعالیت‌های انسان‌ها از طبیعت دور شده است.

یکی از بهترین راه‌ها برای سالم‌سازی، افزایش کیفیت زندگی و همچنین تعامل دوباره انسان با طبیعت، استفاده از فضای سبز در ساختمان‌ها و یا محیط‌های اطراف آن محسوب می‌شود. 

استفاده از فضای سبز در ساختمان شاید نتواند مشکل آلودگی هوا شهرها را حل کند، اما می‌تواند فواید روانی و زیست ‌محیطی فراوانی را برای ساکنین آن به همراه داشته باشد که از جمله آن می‌توان به مورد زیر اشاره کرد:

  1. کاهش استرس و تنش اعضای ساختمان
  2. کاهش گرمای محیط و ساختمان
  3. کاهش آلودگی صوتی در ساختمان
  4. کاهش آلودگی هوا
  5. کاهش تأثیر اثرات گلخانه‌ای
  6. جذب دی ‌اکسید کربن محیط و تبدیل آن به اکسیژن

طراحی فضای سبز رشت

طراحی فضای سبز رشت

طراحی فضای سبز رشت

طراحی فضای سبز رشت

فضای سبز در محیط مسکونی

به‌طورکلی عبارت فضای سبز شامل مفاهیم و معانی متعددی است که در یک تعریف کلی می‌توان آن را منطقه‌ای نسبتا بزرگ دانست که با درخت، درختچه، گل، چمن یا سایر گونه‌های گیاهی پوشیده شده باشد. 

وقتی کلمه فضای سبز در کنار شهر قرار می‌گیرد می‌توان آن را این‌گونه معنای کرد که فضای سبز شهری به بخشی از فضای سبز اطلاق می‌شود که در مناطق شهری و مسکونی احداث ‌شده باشد.

در یک نگاه کلی فضای سبز، بخشی از فضای باز درون‌شهری محسوب می‌گردد که از لحاظ نوع مالکیت به چهار بخش مختلف تقسیم‌بندی می‌شوند:

  1. عمومی
  2. نیمه‌خصوصی
  3. خیابانی
  4. خصوصی

فضای سبز عمومی: این فضا در مجموعه‌های مسکونی تاثیر بسیار زیادی در تامین سلامت روحی انسان خواهد داشت. ایجاد فضای باز عمومی زمانی کیفیت خود را نشان می‌دهد که باعث حضور مردم در آن فضا باشد و شامل محوطه میان بلوک‌ها، بام، حیاط خلوت و حیاط می‌شود.

فضای سبز نیمه‌خصوصی: به بخشی از فضای سبز گفته می‌شود که تحت مالکیت مراکز آموزشی، نظامی، بهداشتی، نهادهای اداری، سازمان‌ها و… قرار دارند. فضای سبز نیمه‌خصوصی فقط برای مراجعین یا کارکنان همان سازمان‌ها قابل‌استفاده بوده اما به‌نوعی جز فضای سبز شهری نیز محسوب می‌گردند.

فضای سبز خیابانی: فضای سبز خیابانی به بخشی از پیاده‌روها، میدان‌ها، حاشیه بزرگ‌راه‌ها و… اطلاق می‌شود که به لطف استفاده از پوشش گیاهی می‌توانند تاثیر بسزایی در کاهش آلودگی هوا، افزایش زیبایی و جلوه شهری و… داشته باشند.

فضای سبز خصوصی: همان‌طور که از نام آن پیداست چنین فضاهایی فاقد کاربری عمومی بوده و تنها مالکین و افراد مورد تاییدشان می‌توانند از آن‌ها استفاده نمایند. 

ساده‌ترین مثال برای چنین مکان‌هایی باغچه‌ای است که به‌طورمعمول در خانه اغلب افراد وجود داشته که به همین دلیل بخش بزرگی از فضای سبز شهری را تشکیل می‌دهند.

  • نور پردازی فوق مدرن زیبا و رویایی محوطه و فضای سبز
  • طراحی و اجرای سیستمهای آبیاری اتوماتیک و مدرن با صرفه جویی در وقت و هزینه
  • انواع کف سازی و محوطه سازی، لاشه چینی، دیوار کشی، نما سازی و غیره
  • انواع اثاثیه باغی مبلمان، فلاور باکس، چراغ و روشنایی، باربیکیو، وسایل بازی و غیره
  • خدمات نگهداری فضاهای سبز ویلا ها، آپارتمان ها و مجتمع ها.
  • کاشت و اجرای انواع چمن و گل و گیاه.
  • تهیه نهاده های باغی و فضای سبز و گل و گیاه.

قیمت طراحی فضای سبز رشت

قیمت طراحی و اجرای فضای سبز با توجه به نوع طراحی، شرکت طراح و اجرا کننده محوطه سازی، نوع گل ها و گیاهان ( گیاهان بوته ای، کهن سال ، چمن )، کیفیت مواد اولیه‌ و نیز ساده یا پیچیده بودن طراحی می تواند متفاوت باشد. 

همچنین اندازه و متراژ فضای سبز بسته به المان ها و فاکتورهای مختلف نظیر سبک طراحی فضای سبز شامل فضای سبز باغ ژاپنی و دیگر سبک ها می تواند باعث افزایش یا کاهش هزینه فضای سبز شود.

 قبل از اجرای فضای سبز باید یک برآورد کلی و اصولی از هزینه های اجرای فضای سبز با مصالح و گل ها و گیاهان مختلف انجام شود تا بتوان بهترین تصمیم را برای انجام و اجرای فضای سبز مناسب و با کیفیت اتخاذ نمود.

هزینه های زیاد برای محوطه سازی و خرید گلها و گیاهان فقط به زمان اجرا محدود نمی شود و خود بخود می تواند باعث بالا رفتن هزینه های جاری نگهداری در کوتاه مدت و بلند مدت شود که برای همه افراد مقرون به صرفه نباشد. 

از طرفی به دلیل شرایط ناپایدار اقتصادی و نوسانات زیاد قیمت، تعیین یک رنج مشخص قیمت برای هر متر مربع طراحی فضای سبز کاری دشوار و غیر معقول می باشد. بنابراین بهترین روش برای اطلاع از قیمت های جاری طراحی هر متر مربع فضای سبز مراجعه به فضای مجازی و درگاه های ورودی شرکت های مختلف می باشد.

شرح خدمات طراحی فضای سبز

 

الف: بررسی های اولیه محیط:

 متخصصین ما در ابتدا به منظور بررسی ویژگی های محیط همچون شکل زمین، اندازه‌ها، زوایا و توپوگرافی آن به مکان موردنظر مراجعه می نمایند. 

به این ترتیب، سمت تابش آفتاب، سایه ساختمان، جهت وزش باد، دیوارهای اطراف ساختمان، را بررسی می کنند. همچنین ویژگی‌های بصری مانند نقطه، فرم، رنگ و بافت، زاویه دید از پنجره ملک مشخص می کنند. 

در ادامه نیز، نیاز به عملیات خاکبرداری، المان های مناسب محیط و چینش آنها متناسب با سبک و سیاق مشتری را تعیین کنند.

ب: طراحی ۳ بعدی قبل از اجرا:

 قبل از اجرای محوطه سازی تصاویر سه بعدی از پروژه در دست اجرا رونمایی می گردد تا مشتریان عزیز با نحو اجرا و کار آشنا شوند.

 

ج: اجرای فضای سبز

بعد از تائید و نهایی شدن طراحی فضای سبز بر اساس اولویت بندی‌های صورت گرفته اقدامات لازم صورت می پذیرد. 

این اقدامات شامل خاک برداری، گودبرداری، اجرای سیستم زهکشی و لوله کشی، اجرای سایر تأسیسات مانند سیم کشی، کاشت گیاهان، جاگذاری المان ها، اجرای پیاده روها و نورپردازی می باشند. در چشم انداز فضای سبز اولین چیزی که به چشم خواهد آمد درخت‌ها و گیاهان است. 

لذا در استفاده از گیاهان و درخت‌ها به نوع آن‌ها و شرایط مناسب هر یک توجه می شود. اولویت استفاده از درختان و گیاهان بومی منطقه است. متخصصین ما همواره سعی می کنند در این بخش از پروژه تعادل و تقارن را در کاشت درختان و گیاهان رعایت کنند.

د: خدمات باغبانی و بازرسی نهایی فضای سبز

بعد از اتمام اجرای فضای سبز باید با نهایت دقت تمام المان‌هایی که به کار رفته اند، بررسی گردد. از این رو تمامی ایرادات و نقص‌های احتمالی مشخص و رفع شوند. تمامی سیستم زهکشی، لوله کشی و سیم کشی نیز باید بازرسی گردند.

تعرفه فضای سبز

تعرفه فضای سبز با توجه به شرایط مناطق مختلف و فصول مختلف سال ممکن است متفاوت باشد. همچنین باید توجه داشت که به دلیل نوع و شرایط کارکرد شرکت های مختلف تعرفه های آن ها یکسان نبوده و ممکن است تا حدودی متفاوت باشد.

شرکت طراحی و اجرای فضای سبز

شرکت طراحی و اجرای فضای سبز با توجه به تجربه، سابقه کار، نوع پرسنل و میزان تبحر می تواند نقش مهمی در کیفیت و نتیجه کار داشته باشد لذا پروژه باید به افراد و شرکت های ماهر و کارآمد سپرده شود. شرکت های طراحی فضای سبز به شکل مجزا طراحی اولیه فضاهای سبز را انجام می دهند. 

معمولا کارشناسان شرکت های طراحی و اجرای فضای سبز ابتدا فضای مورد نظر را مورد بازدید قرار داده و پس از سنجش و ارزیابی دقیق شرایط نسبت به انجام طراحی محوطه فضای سبز آن اقدام می کنند.‌ نکته ی بسیار ارزشمند در انتخاب شرکت طراحی فضای سبز این است که برخی شرکت ها از متخصصان معماری در این زمینه بهره می برند تا کار طراحی فضای سبز را انجام دهند.

اما باید گفت که رشته هایی چون معماری عمومی، معماری منظر و غیره تخصص لازم را برای ارائه طرح اصولی و استاندارد ندارند چرا که گیاهان را به خوبی نمی شناسند و محیط کشت و یا المان های مربوط به طراحی را در نظر نمی گیرند. 

اینکار می تواند موجب ضررهای جبران ناپذیر مالی و زمانی برای کارفرما شود. حتی ممکن است در زمان اجرا و یا انتقال فاز اجرا به مجموعه دیگر نیز امکان پیاده سازی طرح وجود نداشته باشد.

ویژگی های بارز محوطه سازی سبک مدرن :

  • داشتن خطوط منظم در طراحی
  • تکرار المان ها
  • ایجاد تقارن با گیاهان و فرم های ناهمگون
  • فرم های هندسی
  • خطوط مستقیم
  • زوایای تیز
  • استفاده هوشمندانه از تناژ رنگ سبز همراه با یک یا دو رنگ شاخص دیگر در محوطه
  • و داشتن فضاهای باز

طراحی فضای سبز ویلا

طراحی فضای سبز ویلا با هدف انبوه کردن محوطه ویلایی از سرسبزی، کاشت گل و گیاهان مختلف انجام می شود و باید حتما در یک تناسب سازی ایده آل، میان ایجاد فضای سبز و تعبیه امکانات رفاهی و تفریحی در آن، طراحی درستی صورت بگیرد.


به طور مثال در فضای سبز ویلا، نیازمند تعبیه نیمکت هایی برای نشستن، جای گذاری آلاچیق و در صورت امکان ساخت استخر هستیم. این در حالی است که در ساخت یک فضای سبز معمولی، بدون وجود عمارت ویلایی، به صورت 100 درصدی به ایجاد آلاچیق یا استخر نیاز نخواهیم داشت.


از این روی با در نظر گرفتن نیازهای مشتری و البته پتانسیل ها و مساحت محوطه ویلایی، می توان بهترین برداشت از ایجاد فضای سبز و همین طور اضافه کردن تجهیزات رفاهی و تفریحی را به عمل آورد. 

برای این منظور باید حتما انجام این مورد را به دست افراد حرفه ای و تیم های تخصصی سپرد که بهترین بهره برداری از فضای موجود را داشته باشند.

اصول طراحی فضای سبز ویلا

برخلاف باور عموم، طراحی فضای سبز پروژه ای تجربی نیست که بتوان آن را کاملا مطابق با سلیقه و میل خود پیش برد؛ بلکه اصول و قواعدی برای انجام آن وجود دارد که در صورت عدم پایبندی به آن ها، نتیجه اصلا رضایت بخش نخواهد بود. اولین اصل در طراحی فضای سبز ویلا، استفاده بهینه و حداکثری از متراژ در دسترس است. 

موضوعی که شاید کمتر کارفرمایی به آن توجه کند و آنقدر غرق در انتخاب المان های مختلف و ایده پردازی راجع به نحوه اجرای آن ها است که به اصل هماهنگی و توازن میان آن ها هیچ توجهی ندارد.

در اصول طراحی فضای سبز، یک نکته مهم وجود دارد و آن هم برقراری توازن و تعادل میان فضاهای خالی و پر است. یعنی به همان نسبتی که ما از المان های مختلف نظیر آلاچیق، استخر، آبنما، گلکاری و چمن کاری برای محوطه سازی خود استفاده می کنیم.

 به امر وحدت در طراحی و لزوم وجود فضاهای خالی برای داشتن جلوه بصری زیباتر نیز پایبند باشیم. به همین جهت، طراحی پلان و نحوه جانمایی المان ها اهمیتی فراوان در نحوه طراحی فضای سبز ویلا دارد.

انتخاب سبک نیز باید پیش از اقدام برای طراحی پلان انجام شود. سبک طراحی فضای سبز از سبک طراحی و ساخت عمارت اصلی ویلا تبعیت می کند و ادامه دهنده نحوه اجرای طراحی داخلی است. 

بنابراین اگر برای مثال طراحی داخلی ویلای شما به سبک مدرن است، طراحی فضای سبز بیرونی نیز باید به شکل مدرن باشد. با داشتن نقشه محوطه بیرونی و طراحی پلان فضای سبز، برآورد هزینه ها به مراتب آسان تر است؛ ضمن اینکه می توان به خواسته ها، ایده ها و نقطه نظرات کارفرما به شکل موثری دست یافت و موارد اعلام شده از سمت او را در مرحله نقشه کشی و طراحی پلان اعمال کرد.

نمونه پروژه های طراحی فضای سبز

طراحی نما نئو کلاسیک رشت
طراحی نما نئو کلاسیک رشت | طراحی فضای سبز رشت | باغ پرندگان
طراحی فضای سبز رشت
طراحی لند اسکیپ و فضای سبز | دماوند آقای فاضلی
طراحی فضای سبز رشت
طراحی فضای سبز و آلاچیق و استخر – طراحی فضای سبز رشت
Call Now Button